Okonomiyaki
met bakspekjes
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 50 gram (patent of tarwe) bloem
- 90 gram bakspekjes
- 0.25 stuk(s) blauwe radijs
- 1 stuk(s) eieren
- 50 milliliter groentebouillon
- 50 milliliter hoisinsaus
- 1 eetlepel(s) mayonaise
- 125 gram savooie kool
- 10 gram zeewiersesamcrackers
- 100 gram zoete aardappel
- 100 gram (patent of tarwe) bloem
- 180 gram bakspekjes
- 0.5 stuk(s) blauwe radijs
- 2 stuk(s) eieren
- 100 milliliter groentebouillon
- 100 milliliter hoisinsaus
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 250 gram savooie kool
- 20 gram zeewiersesamcrackers
- 200 gram zoete aardappel
- 150 gram (patent of tarwe) bloem
- 270 gram bakspekjes
- 0.75 stuk(s) blauwe radijs
- 3 stuk(s) eieren
- 150 milliliter groentebouillon
- 150 milliliter hoisinsaus
- 3 eetlepel(s) mayonaise
- 375 gram savooie kool
- 30 gram zeewiersesamcrackers
- 300 gram zoete aardappel
- 200 gram (patent of tarwe) bloem
- 360 gram bakspekjes
- 1 stuk(s) blauwe radijs
- 4 stuk(s) eieren
- 200 milliliter groentebouillon
- 200 milliliter hoisinsaus
- 4 eetlepel(s) mayonaise
- 500 gram savooie kool
- 40 gram zeewiersesamcrackers
- 400 gram zoete aardappel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Leg een bord op de pan en keer ze samen voorzichtig om. Laat de okonomiyaki vanaf het bord weer in de pan glijden.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Was en schil de zoete aardappel en rasp fijn. Maak de savooiekool schoon en snijd of schaaf in fijne reepjes.
Doe de bakspekjes in een koekenpan zonder olie en bak ze tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Voor het beslag klop je de eieren los. Voeg bloem en groentebouillon toe. Check of je een mooi glad pannenkoekenbeslag hebt of voeg anders wat extra bloem of groentebouillon toe. Meng de geraspte zoete aardappel, de gebakken spekjes en ⅔ van de savooiekool door het beslag. Kruid indien nodig met peper en een snufje zout.
Verhit één of meerdere koekenpan(nen) op middelhoog vuur met een scheutje olie. Bak per pan 1 pannenkoek per persoon. Giet beslag voor 1 persoon in de pan en zorg dat het mooi verdeeld is. Bak de okonomiyaki 3-4 minuten, tot de onderkant goudbruin begint te worden. Keer de okonomiyaki om. Bak de andere kant nog 3-4 minuten, tot ook deze onderkant goudbruin en knapperig is.
Was en schil de blauwe radijs en snijd in dunne plakjes. Meng met de achtergehouden savooiekool.
Leg de okonomiyaki op een bord. Garneer met de koolsalade en zeewierchips. Maak het gerecht af door met de hoisinsaus en de mayonaise mooie strepen over de okonomiyaki te trekken.