Spruitenquiche
met pastinaak
- 50 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 125 milliliter crème fraîche
- 4 stuk(s) eieren
- 100 gram geraspte kaas
- 200 gram pastinaak
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 1 stuk(s) rode ui
- 500 gram spruitjes
- 125 milliliter crème fraîche
- 4 stuk(s) eieren
- 100 gram geraspte kaas
- 200 gram pastinaak
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 1 stuk(s) rode ui
- 500 gram spruitjes
- 125 milliliter crème fraîche
- 4 stuk(s) eieren
- 100 gram geraspte kaas
- 200 gram pastinaak
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 1 stuk(s) rode ui
- 500 gram spruitjes
- 250 milliliter crème fraîche
- 8 stuk(s) eieren
- 200 gram geraspte kaas
- 400 gram pastinaak
- 2 stuk(s) quichedeeg
- 2 stuk(s) rode ui
- 1000 gram spruitjes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekTip!
Quiche over? Je kunt quiche zeker 2 dagen in de koelkast bewaren. Neem ‘m mee als lunch en warm hem een half uurtje op in een oven van 160 graden. Of eet hem gewoon koud; ook lekker!
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een quichevorm (of 2 quichevormen voor 4 personen) in met olie of boter en bekleed deze met het quichedeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Maak de spruiten schoon. Snipper de ui in dunne en snijd de pastinaak in kleine blokjes. Kook de spruiten 3 minuten tot ze halfgaar zijn. Giet ze af en spoel af met koud water. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de ui en de pastinaak 4-5 minuten.
Verdeel de geblancheerde spruiten, gebakken rode ui en pastinaakblokjes over de quichebodem. Verdeel de geraspte kaas erover.
Meng in een kom de eieren met de crème fraîche. Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet het mengsel over de vulling.
Bak de quiche 35 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de bovenkant goudbruin is en de vulling stevig aanvoelt. Laat de quiche enkele minuten afkoelen en serveer.