Spruitenquiche
Vega

Spruitenquiche

met pastinaak

  • 50 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 4 stuk(s) eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • 200 gram pastinaak
  • 1 stuk(s) quichedeeg
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 500 gram spruitjes
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 4 stuk(s) eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • 200 gram pastinaak
  • 1 stuk(s) quichedeeg
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 500 gram spruitjes
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 4 stuk(s) eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • 200 gram pastinaak
  • 1 stuk(s) quichedeeg
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 500 gram spruitjes
  • 250 milliliter crème fraîche
  • 8 stuk(s) eieren
  • 200 gram geraspte kaas
  • 400 gram pastinaak
  • 2 stuk(s) quichedeeg
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 1000 gram spruitjes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Quiche over? Je kunt quiche zeker 2 dagen in de koelkast bewaren. Neem ‘m mee als lunch en warm hem een half uurtje op in een oven van 160 graden. Of eet hem gewoon koud; ook lekker!

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Vet een quichevorm (of 2 quichevormen voor 4 personen) in met olie of boter en bekleed deze met het quichedeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 3

Maak de spruiten schoon. Snipper de ui in dunne en snijd de pastinaak in kleine blokjes. Kook de spruiten 3 minuten tot ze halfgaar zijn. Giet ze af en spoel af met koud water. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de ui en de pastinaak 4-5 minuten.

Stap 4

Verdeel de geblancheerde spruiten, gebakken rode ui en pastinaakblokjes over de quichebodem. Verdeel de geraspte kaas erover.

Stap 5

Meng in een kom de eieren met de crème fraîche. Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet het mengsel over de vulling.

Stap 6

Bak de quiche 35 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de bovenkant goudbruin is en de vulling stevig aanvoelt. Laat de quiche enkele minuten afkoelen en serveer.