Tonkatsu van aubergine met rijst,
Vegan

Tonkatsu van aubergine met rijst,

en komkommer-romainesalade met sesamdressing

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) aubergine
  • 0.5 krop(pen) baby romaine of eikenbladsla
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 2 eetlepel(s) ketchup
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 3 gram panko
  • 1 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
  • 0.25 bosje(s) radijs
  • 1 milliliter sesamolie
  • 0.5 eetlepel(s) sojasaus
  • 50 milliliter water
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 1 krop(pen) baby romaine of eikenbladsla
  • 4 eetlepel(s) bloem
  • 4 eetlepel(s) ketchup
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 4 eetlepel(s) olie
  • 6 gram panko
  • 2 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
  • 0.5 bosje(s) radijs
  • 1 milliliter sesamolie
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 100 milliliter water
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1.5 stuk(s) aubergine
  • 1 krop(pen) baby romaine of eikenbladsla
  • 6 eetlepel(s) bloem
  • 6 eetlepel(s) ketchup
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 6 eetlepel(s) olie
  • 9 gram panko
  • 3 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
  • 0.75 bosje(s) radijs
  • 2 milliliter sesamolie
  • 1.5 eetlepel(s) sojasaus
  • 150 milliliter water
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 1 krop(pen) baby romaine of eikenbladsla
  • 8 eetlepel(s) bloem
  • 8 eetlepel(s) ketchup
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 8 eetlepel(s) olie
  • 12 gram panko
  • 4 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
  • 1 bosje(s) radijs
  • 2 milliliter sesamolie
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 200 milliliter water
  • 300 gram zilvervliesrijst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Gebruik een kaasschaaf of dunschiller om de komkommer flinterdun te snijden.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat uitdampen.

Stap 2

Maak ondertussen de salade; snijd daarvoor de komkommer in flinterdunne plakjes. Snijd de sla in reepjes en de radijsjes in partjes. Doe samen in een schaal. Maak een dressing van de helft van de sesamolie, de mayonaise en wat sojasaus naar smaak.

Stap 3

Maak in een diep bord een beslag van de bloem met het water en zout en peper naar smaak. Doe de panko in een ander diep bord. Snijd de aubergines vervolgens in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm dik.

Stap 4

Verhit in een koekenpan een flinke laag olie. Haal de plakken aubergine eerst door het beslag en vervolgens door de panko. Bak de aubergineschnitzels in delen in 8-10 min. op hoog vuur goudbruin, keer halverwege. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.

Stap 5

Meng de rest van de sojasaus, ketchup en de rest van de sesamolie tot een sausje. Verdeel de rijst en aubergine schnitzels over de borden. Besprenkel de schnitzels met het sausje. Besprenkel de salade met de dressing en serveer erbij.