Zoeteaardappel-stamppot met verse worst
en winterpostelein
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 150 gram aardappel(en)
- 20 gram boter
- 50 milliliter melk
- 0.5 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) verse worst
- 50 gram winterpostelein
- 150 gram zoete aardappel
- 300 gram aardappel(en)
- 40 gram boter
- 100 milliliter melk
- 1 stuk(s) ui
- 2 stuk(s) verse worst
- 100 gram winterpostelein
- 300 gram zoete aardappel
- 450 gram aardappel(en)
- 60 gram boter
- 150 milliliter melk
- 1.5 stuk(s) ui
- 3 stuk(s) verse worst
- 150 gram winterpostelein
- 450 gram zoete aardappel
- 600 gram aardappel(en)
- 80 gram boter
- 200 milliliter melk
- 2 stuk(s) ui
- 4 stuk(s) verse worst
- 200 gram winterpostelein
- 600 gram zoete aardappel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 30.50 per weekTip!
Zet de pan met stamppot op laag vuur als je de postelein erdoor mengt, zo blijft de stamppot lekker warm en slinkt de postelein een beetje.
Chef Colette
Bereidingswijze
Snipper de ui. Schil de zoete aardappelen en aardappelen of boen ze goed schoon.
Snijd beide soorten aardappelen in gelijke stukken en doe ze samen met de gesnipperde ui in een grote pan met een laag water en een snuf zout. Breng aan de kook en kook in 20-25 minuten gaar.
Verhit ondertussen een klontje boter en bak de worsten in ongeveer 15 minuten bruin en gaar. Was ondertussen de postelein zorgvuldig en hak vervolgens grof.
Giet de aardappelen met af en doe terug in de pan. Voeg de melk en de boter toe en stamp met een pureestamper tot stamppot.
Roer met een spatel of houten lepel hand voor hand de winterpostelein door de hete stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de stamppot op de borden, leg de worsten erbij en serveer.