Skrei met wintergroenten
Vis

Skrei met wintergroenten

en aardappeltjes

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 75 gram chioggia biet
  • 75 gram gekleurde wortelen
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 200 gram krieltjes
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 50 gram palmkool
  • 50 gram pastinaak
  • 20 gram rode pesto (vers)
  • 100 gram skrei
  • 150 gram chioggia biet
  • 150 gram gekleurde wortelen
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 400 gram krieltjes
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gram palmkool
  • 100 gram pastinaak
  • 40 gram rode pesto (vers)
  • 200 gram skrei
  • 225 gram chioggia biet
  • 225 gram gekleurde wortelen
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 600 gram krieltjes
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram palmkool
  • 150 gram pastinaak
  • 60 gram rode pesto (vers)
  • 300 gram skrei
  • 300 gram chioggia biet
  • 300 gram gekleurde wortelen
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 800 gram krieltjes
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 gram palmkool
  • 200 gram pastinaak
  • 80 gram rode pesto (vers)
  • 400 gram skrei

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 30.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Zorg dat de pan goed heet voordat je de vis erin gaat bakken, zo is de kans het kleinst dat de vis aan de pan blijft plakken.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Boen de aardappeltjes schoon en kook ze in 10 minuten halfgaar in water met een snuf zout. Giet af en laat uitdampen.

Stap 3

Schil ondertussen de bieten. Boen de paarse wortel en pastinaak schoon. Snijd de bieten in partjes en de pastinaak en wortel in plakken van 1 cm dik. Leg de groenten in een braadslee of een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de aardappeltjes tussen de groenten. Doe de olie in een bakje en pers de knoflook erbij. Meng door elkaar. Verdeel de knoflookolie over de groenten en aardappeltjes en rooster 30 minuten in de oven.

Stap 4

Snijd ondertussen de harde nerven uit de palmkoolbladeren en snijd het blad in stukken van 5 cm. Leg de de stukken palmkoolblad na 20 minuten bij de bieten en pastinaak en rooster nog 10 minuten mee.

Stap 5

Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de skrei op de velzijde 4-5 minuten op middelhoog tot hoog vuur. Keer de stukken vis voorzichtig om en bak nog 2 minuten.

Stap 6

Verdun de rode pesto met een beetje olie of water. Leg de gebakken vis op de borden en schep er pesto over. Leg de aardappeltjes en geroosterde groenten erbij en serveer.