Lasagne Bolognese
Vega

Lasagne Bolognese

met linzen

  • 60 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 15 gram boter
  • 0.25 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 25 gram kaas
  • 150 gram knolselderij
  • 190 gram linzen in kruidige tomatensaus
  • 200 milliliter melk
  • 105 milliliter passata
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 3 stuk(s) verse lasagnebladen
  • 100 gram wortel
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 30 gram boter
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 50 gram kaas
  • 300 gram knolselderij
  • 380 gram linzen in kruidige tomatensaus
  • 400 milliliter melk
  • 210 milliliter passata
  • 1 stuk(s) ui
  • 6 stuk(s) verse lasagnebladen
  • 200 gram wortel
  • 3 eetlepel(s) bloem
  • 45 gram boter
  • 0.75 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 75 gram kaas
  • 450 gram knolselderij
  • 570 gram linzen in kruidige tomatensaus
  • 600 milliliter melk
  • 315 milliliter passata
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 9 stuk(s) verse lasagnebladen
  • 300 gram wortel
  • 4 eetlepel(s) bloem
  • 60 gram boter
  • 1 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 100 gram kaas
  • 600 gram knolselderij
  • 760 gram linzen in kruidige tomatensaus
  • 800 milliliter melk
  • 420 milliliter passata
  • 2 stuk(s) ui
  • 12 stuk(s) verse lasagnebladen
  • 400 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Laat de gare lasagne 10 minuten staan voor serveren. Zo wordt de lasagne wat steviger en kun je makkelijker mooie stukken snijden.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Snijd de wortel in kleine blokjes van ½ x ½ cm. Snipper de ui. Schil de knolselderij en snijd ook in kleine blokjes van ½ x ½ cm.

Stap 3

Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui, wortel en knolselderij 5 minuten. Voeg de linzen in tomatensaus, de passata, het bouillonblokje en een scheutje water toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes sudderen.

Stap 4

Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en bak al roerend met een garde 2 minuten. Voeg de melk toe en breng al roerend met de garde aan de kook en kook op laag vuur tot een mooie bechamelsaus is ontstaan. Breng de bechamel op smaak met peper en zout.

Stap 5

Schep een lepel tomaten-linzensaus op de bodem van een ovenschaal en leg daar een laag lasagnevellen op. Schep daar een laagje tomatensaus en een paar lepels bechamelsaus op. Maak zo laagjes tot de lasagnevellen, tomatensaus en bechamelsaus op zijn. Zorg dat je eindigt met een wat dikkere laag bechamelsaus.

Stap 6

Rasp de kaas en bestrooi de lasagne met de kaas. Bak de lasagne 35-40 minuten in het midden van de oven. Neem de lasagne uit de oven en serveer in de schaal.