Orzo in tomatensaus
Vlees

Orzo in tomatensaus

met broccoli en gehaktballetjes

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 2 stengel(st) bleekselderij
  • 0.25 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 100 gram gemengd gehakt
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 200 milliliter kokend water
  • 0.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 75 gram orzo
  • 125 milliliter passata
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 4 stengel(st) bleekselderij
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 200 gram gemengd gehakt
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 400 milliliter kokend water
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram orzo
  • 250 milliliter passata
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 6 stengel(st) bleekselderij
  • 0.75 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 300 gram gemengd gehakt
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 600 milliliter kokend water
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 225 gram orzo
  • 375 milliliter passata
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 8 stengel(st) bleekselderij
  • 1 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 2 stuk(s) broccoli
  • 400 gram gemengd gehakt
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 800 milliliter kokend water
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram orzo
  • 500 milliliter passata
  • 2 stuk(s) rode ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Heb je nog wortel in huis? Dan kun je die in kleine blokjes snijden en toevoegen tegelijk met de bleekselderij. Je hebt dan soffritto, de basis voor veel Italiaanse sauzen, soepen en stoofgerechten, bestaande uit fijngesneden ui, wortel en bleekselderij.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Breng het gehakt op smaak met peper en zout en draai er mini-gehaktballetjes van met een diameter van ongeveer 1,5 centimeter.

Stap 2

Snijd de stengels bleekselderij in dunne ‘elleboogjes’. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Stap 3

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 3 minuten rondom bruin. Voeg de ui, knoflook en bleekselderij toe en bak 3 minuten mee op middelhoog vuur.

Stap 4

Voeg de passata, orzo, bouillonblokje en het water toe en laat op laag vuur 15 minuten koken tot de orzo gaar is. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.

Stap 5

Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd deze in plakjes. Breng een laag water aan de kook in een kookpan en kook de broccoli 3-4 min. Giet af en spoel even af met koud water zodat de broccoli mooi groen blijft.

Stap 6

Schep de orzo met gehaktballetjes in tomatensaus in ruime kommen of diepe borden. Verdeel de broccoli erover en serveer.