Babi pangang
met rijst en atjar
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 75 gram atjar
- 50 gram champignons
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
- 105 milliliter passata
- 100 gram procureurlapjes
- 3 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 0.5 stuk(s) ui
- 100 gram witte kool
- 75 gram zilvervliesrijst
- 0.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 150 gram atjar
- 100 gram champignons
- 2 eetlepel(s) ketjap manis
- 210 milliliter passata
- 200 gram procureurlapjes
- 6 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 1 stuk(s) ui
- 200 gram witte kool
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 225 gram atjar
- 150 gram champignons
- 3 eetlepel(s) ketjap manis
- 315 milliliter passata
- 300 gram procureurlapjes
- 9 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 1.5 stuk(s) ui
- 300 gram witte kool
- 225 gram zilvervliesrijst
- 1.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 300 gram atjar
- 200 gram champignons
- 4 eetlepel(s) ketjap manis
- 420 milliliter passata
- 400 gram procureurlapjes
- 12 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 2 stuk(s) ui
- 400 gram witte kool
- 300 gram zilvervliesrijst
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 30.50 per weekTip!
Mocht je nog verse gember in huis hebben, dan kun je daar een beetje van raspen en door de tomatensaus mengen voor extra smaak en een beetje pit.
Chef Colette
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper ondertussen de ui, snijd de witte kool in dunne reepjes en de champignons in plakjes. Verhit een scheut olie in een wok en roerbak de ui, witte kool en champignons 6-7 minuten. Breng op smaak met peper en zout en/of een scheutje ketjap.
Snijd de procureurlapjes in stukken van 3-4 cm. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak het vlees 2-3 minuten op hoog vuur. Voeg de ketjap toe en bak nog 1 minuut op middelhoog vuur.
Zet het vuur lager en voeg de passata en sweet chilisaus toe. Meng door elkaar in de pan en breng aan de kook. Laat de babi pangang op laag vuur nog circa 3 minuten koken.
Verdeel de rijst, de geroerbakte groenten en de atjar over de borden. Schep de babi pangang op de roerbakgroenten en serveer.