
Roerbak-bobotie
met linzen en rijst
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) appel
- 0.5 eetlepel(s) bobotie kruiden
- 105 gram linzen
- 2 eetlepel(s) pompoenchutney
- 50 milliliter room
- 0.5 stuk(s) ui
- 75 gram zilvervliesrijst
- 150 gram zoete aardappel
- 1 stuk(s) appel
- 1 eetlepel(s) bobotie kruiden
- 210 gram linzen
- 4 eetlepel(s) pompoenchutney
- 100 milliliter room
- 1 stuk(s) ui
- 150 gram zilvervliesrijst
- 300 gram zoete aardappel
- 1.5 stuk(s) appel
- 1.5 eetlepel(s) bobotie kruiden
- 315 gram linzen
- 6 eetlepel(s) pompoenchutney
- 150 milliliter room
- 1.5 stuk(s) ui
- 225 gram zilvervliesrijst
- 450 gram zoete aardappel
- 2 stuk(s) appel
- 2 eetlepel(s) bobotie kruiden
- 420 gram linzen
- 8 eetlepel(s) pompoenchutney
- 200 milliliter room
- 2 stuk(s) ui
- 300 gram zilvervliesrijst
- 600 gram zoete aardappel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega
Vanaf 21.00 per weekTip
Voor een lekker zoet accent kun je ook nog een handje (biologische) rozijnen toevoegen aan de bobotie.
Chef Colette
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitdampen.
Boen ondertussen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm. Snipper de uien en snijd de appels in blokjes.
Doe de linzen in een zeef, spoel ze af en laat ze uitlekken.
Verhit een scheutje olie in een wok en bak de zoete aardappel en ui ca. 8 min. Voeg de bobotiekruiden, room, appel, de helft van de pompoenchutney en de linzen toe en roerbak nog een paar minuten. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en schep de roerbak-bobotie erbij. Schep op elk bord nog een lepel chutney en serveer.