Nasi met spiegelei en pindasaus
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) eieren
- 0.5 eetlepel(s) nasikruiden
- 1 eetlepel(s) pindakaas
- 100 gram prei
- 75 gram rijst
- 5 milliliter sesamolie
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 100 milliliter water
- 100 gram wortel
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 2 stuk(s) eieren
- 1 eetlepel(s) nasikruiden
- 2 eetlepel(s) pindakaas
- 200 gram prei
- 150 gram rijst
- 10 milliliter sesamolie
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 200 milliliter water
- 200 gram wortel
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 3 stuk(s) eieren
- 1.5 eetlepel(s) nasikruiden
- 3 eetlepel(s) pindakaas
- 300 gram prei
- 225 gram rijst
- 15 milliliter sesamolie
- 3 eetlepel(s) sojasaus
- 300 milliliter water
- 300 gram wortel
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 4 stuk(s) eieren
- 2 eetlepel(s) nasikruiden
- 4 eetlepel(s) pindakaas
- 400 gram prei
- 300 gram rijst
- 20 milliliter sesamolie
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 400 milliliter water
- 400 gram wortel
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip!
In plaats van de nasi op smaak te brengen met wat zout, kun je er ook voor kiezen om (een deel van) een groentebouillonblokje te verkruimelen en door de nasi te mengen voor een net wat diepere smaak.
Chef Colette
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat uitdampen.
Boen de wortel schoon en snijd in kleine blokjes. Snijd de prei in ringetjes en was zorgvuldig.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en roerbak de prei en wortel 4 minuten. Voeg de nasikruiden toe en roerbak nog 1 minuut. Meng de rijst door de groenten en breng de nasi verder op smaak met peper en zout.
Doe de pindakaas, sojasaus, sesamolie en het water in een steelpan en verwarm al roerend op middelhoog vuur.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de spiegeleieren van de eitjes.
Schep de nasi op de borden, leg de spiegeleieren erop en geef de pindasaus erbij.