Vegan worstje met gestoofde rodekool
en gebakken aardappelschijfjes
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 250 gram aardappel(en)
- 1 eetlepel(s) azijn
- 0.5 theelepel(s) kaneel
- 100 gram plantaardige worstjes
- 0.25 pot(ten) pot stoofpeertjes
- 200 gram rode kool
- 0.5 stuk(s) sinaasappel(s)
- 75 milliliter water
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 500 gram aardappel(en)
- 2 eetlepel(s) azijn
- 1 theelepel(s) kaneel
- 200 gram plantaardige worstjes
- 0.5 pot(ten) pot stoofpeertjes
- 400 gram rode kool
- 1 stuk(s) sinaasappel(s)
- 150 milliliter water
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 750 gram aardappel(en)
- 3 eetlepel(s) azijn
- 1.5 theelepel(s) kaneel
- 300 gram plantaardige worstjes
- 0.75 pot(ten) pot stoofpeertjes
- 600 gram rode kool
- 1.5 stuk(s) sinaasappel(s)
- 225 milliliter water
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1000 gram aardappel(en)
- 4 eetlepel(s) azijn
- 2 theelepel(s) kaneel
- 400 gram plantaardige worstjes
- 1 pot(ten) pot stoofpeertjes
- 800 gram rode kool
- 2 stuk(s) sinaasappel(s)
- 300 milliliter water
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip!
Na 20 minuten stoven is de rode kool beetgaar. Wil je de kool helemaal zacht stoven? Reken dan op 40-50m minuten stooftijd.
Chef Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in plakjes van 0,5 cm dik. Kook de aardappelplakjes 5 minuten in water met zout. Giet de aardappelschijfjes af en doe in een kom. Schep om met een scheutje olie en zout naar smaak.
Verdeel de aardappelschijfjes over 1 of 2 met bakpapier beklede bakplaten en bak ze 30 minuten in de oven.
Snijd de rode kool in dunne reepjes en doe in een pan. Schenk het inmaakvocht van de stoofpeertjes bij de rode kool in de pan. Snijd de stukken stoofpeer in kleine stukjes en voeg toe. Pers de sinaasappel(s) uit en voeg het sap toe, samen met de azijn, het water, de kaneel en een snuf zout. Laat de rode kool 20 minuten stoven op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Verhit, als de rode kool en de aardappelschijfjes bijna klaar zijn, een scheutje olie in een koekenpan. Bak de worstjes 2-3 minuten op hoog vuur.
Verdeel de gebakken aardappelschijfjes, worstjes en gestoofde rodekool over de borden en serveer.