Boerenkoolstamppot met vega worst
en jus
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 300 gram aardappel(en)
- 1 eetlepel(s) bloem
- 150 gram boerenkool
- 25 gram boter
- 50 milliliter groentebouillon
- 50 milliliter melk
- 0.5 eetlepel(s) sojasaus
- 0.5 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) vegetarische worst
- 0.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 600 gram aardappel(en)
- 2 eetlepel(s) bloem
- 300 gram boerenkool
- 50 gram boter
- 100 milliliter groentebouillon
- 100 milliliter melk
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 1 stuk(s) ui
- 2 stuk(s) vegetarische worst
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 900 gram aardappel(en)
- 3 eetlepel(s) bloem
- 450 gram boerenkool
- 75 gram boter
- 150 milliliter groentebouillon
- 150 milliliter melk
- 1.5 eetlepel(s) sojasaus
- 1.5 stuk(s) ui
- 3 stuk(s) vegetarische worst
- 1.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1200 gram aardappel(en)
- 4 eetlepel(s) bloem
- 600 gram boerenkool
- 100 gram boter
- 200 milliliter groentebouillon
- 200 milliliter melk
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 2 stuk(s) ui
- 4 stuk(s) vegetarische worst
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip!
Voeg een klein scheutje azijn of een beetje mosterd toe aan de stamppot. Dit geeft de boerenkoolstamppot een extra smaakdimensie die perfect samengaat met de aardse smaak van de boerenkool.
Chef Colette
Bereidingswijze
Was de boerenkool zorgvuldig en snijd de harde nerven uit de bladeren. Snijd de boerenkool met een scherp mes in zo dun mogelijke reepjes.
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en doe ze in een grote pan. Voeg zout naar smaak toe en zoveel water dat de aardappelen net onder staan. Snipper de ui en doe de helft bij de aardappelen in de pan. Doe de gesneden boerenkool ook in de pan en breng met de deksel op de pan aan de kook.
Kook de aardappelen en boerenkool in 25 minuten gaar en giet af. Voeg de melk en de helft van de boter toe en stamp met een pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de vega worstjes in 7-8 minuten bruin en gaar.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de rest van de ui 5-6 minuten tot deze begint te kleuren. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee. Voeg de bouillon en sojasaus toe en breng al roerend aan de kook tot een gebonden jus ontstaat.
Verdeel de boerenkoolstamppot over de borden. Leg op elke portie een worstje en serveer met de jus.