Preirisotto
Vis

Preirisotto

met gerookte zeebaars

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 1 stuk(s) gerookte zeebaars
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 250 milliliter kokend water
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 5 gram peterselie
  • 75 gram risottorijst
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 100 gram wortel
  • 1 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 2 stuk(s) gerookte zeebaars
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 500 milliliter kokend water
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 10 gram peterselie
  • 150 gram risottorijst
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 200 gram wortel
  • 1.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 3 stuk(s) gerookte zeebaars
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 750 milliliter kokend water
  • 1.5 stuk(s) korte prei
  • 15 gram peterselie
  • 225 gram risottorijst
  • 3 eetlepel(s) roomboter
  • 300 gram wortel
  • 2 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 4 stuk(s) gerookte zeebaars
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1000 milliliter kokend water
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 20 gram peterselie
  • 300 gram risottorijst
  • 4 eetlepel(s) roomboter
  • 400 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Het kan zijn dat je uiteindelijk niet alle bouillon nodig hebt. Begin na een minuut of 15 te checken of de rijst al gaar is. De rijst moet net gaar zijn en de risotto dik vloeibaar.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de prei in dunne halve ringen en was zorgvuldig. Snijd de wortel in kleine blokjes en snijd de knoflook fijn. Maak groentebouillon van de bouillonblokjes en het kokend water. Hak de peterselie fijn.

Stap 2

Verhit de helft van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de prei, wortel en knoflook toe en bak ongeveer 4 minuten.

Stap 3

Voeg de rijst toe en bak, al roerend, 2-3 minuten met de groente mee tot de rijstkorrels glazig zijn. Voeg een soeplepel hete groentebouillon toe en roer regelmatig tot de bouillon is opgenomen door de rijst.

Stap 4

Blijf dit herhalen, telkens een soeplepel bouillon toevoegend en roerend, tot de rijst bijna gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Voeg de rest van de boter toe en roer tot deze helemaal gesmolten is. Breng de risotto indien nodig verder op smaak met zout en peper.

Stap 5

Schep de risotto in (diepe) borden. Haal het vel van de gerookte zeebaars en verdeel de vis in stukjes over de borden. Bestrooi de risotto met de gehakte peterselie en serveer.