Ovenpasta met koolraap
Vlees

Ovenpasta met koolraap

tijm en gerookte kip

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 15 gram (patent of tarwe) bloem
  • 15 gram boter
  • 75 gram gerookte kipreepjes
  • 75 gram jong belegen kaas
  • 0.25 stuk(s) koolraap
  • 200 milliliter melk
  • 75 gram pasta
  • 5 gram tijm
  • 30 gram (patent of tarwe) bloem
  • 30 gram boter
  • 150 gram gerookte kipreepjes
  • 150 gram jong belegen kaas
  • 0.5 stuk(s) koolraap
  • 400 milliliter melk
  • 150 gram pasta
  • 10 gram tijm
  • 45 gram (patent of tarwe) bloem
  • 45 gram boter
  • 225 gram gerookte kipreepjes
  • 225 gram jong belegen kaas
  • 0.75 stuk(s) koolraap
  • 600 milliliter melk
  • 225 gram pasta
  • 15 gram tijm
  • 60 gram (patent of tarwe) bloem
  • 60 gram boter
  • 300 gram gerookte kipreepjes
  • 300 gram jong belegen kaas
  • 1 stuk(s) koolraap
  • 800 milliliter melk
  • 300 gram pasta
  • 20 gram tijm

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Als je een grillstand op je oven hebt, kun je die gebruiken om deze pasta te gratineren. Houd de pasta dan wel goed in de gaten, want deze manier gaat wel een stukje sneller!

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Boen de koolraap schoon of schil de knol. Snijd de koolraap in blokjes van 1x1 cm. Kook de koolraapblokjes in ruim water met zout in 10 minuten gaar en giet daarna af.

Stap 3

Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel kort af met koud water.

Stap 4

Rasp de kaas. Verhit de boter in een pan en voeg de bloem toe als de boter gesmolten is. Laat de bloem al roerend 2 minuten garen. Voeg de melk toe en breng het geheel al roerend met een garde aan de kook. Ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg samen met de helft van de kaas toe aan de bechamelsaus. Roer tot de kaas in de saus gesmolten is. Voeg de koolraapblokjes, gerookte kipreepjes en pasta toe, breng flink op smaak met peper en zout.

Stap 5

Schep de pasta met koolraap in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Gratineer de pasta 15 minuten boven in de oven en serveer.