Boerenkoolstamppot met gehaktbal
Vlees

Boerenkoolstamppot met gehaktbal

en jus

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 300 gram aardappel(en)
  • 125 gram boerenkool gesneden
  • 15 gram boter
  • 1 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 50 milliliter jus
  • 50 milliliter melk
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 600 gram aardappel(en)
  • 250 gram boerenkool gesneden
  • 30 gram boter
  • 2 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 100 milliliter jus
  • 100 milliliter melk
  • 1 stuk(s) ui
  • 900 gram aardappel(en)
  • 375 gram boerenkool gesneden
  • 45 gram boter
  • 3 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 150 milliliter jus
  • 150 milliliter melk
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 1200 gram aardappel(en)
  • 500 gram boerenkool gesneden
  • 60 gram boter
  • 4 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 200 milliliter jus
  • 200 milliliter melk
  • 2 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Voeg een klein scheutje azijn of een beetje mosterd toe aan de stamppot. Dit geeft de boerenkoolstamppot een extra smaakdimensie die perfect samengaat met de aardse smaak van de boerenkool.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de gehaktballen in een ovenschaal en verwarm ze 25 minuten in de oven.

Stap 2

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en doe ze in een grote pan. Voeg zout toe en zoveel water dat de aardappelen net onder staan. Snijd de ui in stukken en voeg toe.

Stap 3

Doe de gesneden boerenkool ook in de pan en breng met de deksel op de pan aan de kook. Kook de aardappelen en boerenkool in 25 minuten gaar en giet af.

Stap 4

Voeg de boter en melk toe aan de boerenkool en aardappelen en stamp met een pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de jus in een steelpan.

Stap 5

Verdeel de boerenkoolstamppot over de borden. Leg op elke portie een gehaktbal en serveer met de jus.