Tofunuggets met gebakken kriel
en venkel-appelsalade
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) appel
- 1 sachet(s) balsamico glaze
- 5 gram basilicum
- 250 gram krieltjes
- 1 eetlepel(s) maizena
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 10 gram panko
- 30 milliliter plantaardige melk
- 100 gram tofu
- 0.5 stuk(s) venkel
- 15 gram walnoten
- 1 stuk(s) appel
- 2 sachet(s) balsamico glaze
- 10 gram basilicum
- 500 gram krieltjes
- 2 eetlepel(s) maizena
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 20 gram panko
- 60 milliliter plantaardige melk
- 200 gram tofu
- 1 stuk(s) venkel
- 30 gram walnoten
- 1.5 stuk(s) appel
- 3 sachet(s) balsamico glaze
- 15 gram basilicum
- 750 gram krieltjes
- 3 eetlepel(s) maizena
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 30 gram panko
- 90 milliliter plantaardige melk
- 300 gram tofu
- 1.5 stuk(s) venkel
- 45 gram walnoten
- 2 stuk(s) appel
- 4 sachet(s) balsamico glaze
- 20 gram basilicum
- 1000 gram krieltjes
- 4 eetlepel(s) maizena
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 40 gram panko
- 120 milliliter plantaardige melk
- 400 gram tofu
- 2 stuk(s) venkel
- 60 gram walnoten
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip!
Als je eraan denkt, kun je de krieltjes een dag eerder koken, voor een nog lekkerder gebakken aardappeltje. Kook de aardappeltjes dan in zijn geheel met schil en halveer ze pas vlak voordat je ze gaat bakken. Zo verkleuren ze niet in de tussentijd
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Halveer de krieltjes in de lengte en kook ze in 15 minuten gaar in water met een snuf zout. Giet af en laat een paar minuten afkoelen. Verhit een scheut olie in een ruime koekenpan en bak de kriel in 20 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de venkel in kwarten en schaaf met dunschiller, mandoline of keukenmachine in flinterdunne plakjes en doe in een schaal. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne plakjes.
Meng de appel door de venkel. Bestrooi met een klein beetje zout en meng door elkaar. Besprenkel de salade met wat olijfolie en de balsamico glaze. Bestrooi met de walnoten en de blaadjes basilicum.
Verpak de tofu in een schone theedoek en duw er zoveel mogelijk vocht uit. Snijd de tofu vervolgens in driehoekjes door de tofu eerst in plakken te snijden en die vervolgens diagonaal te halveren.
Maak in een kom een beslagje van de plantaardige melk, maizena en een snuf zout en peper. Zet de panko klaar in een andere kom. Verhit een flinke laag olie in een koekenpan. Haal de driehoekjes eerst door het beslag, vervolgens door de panko en frituur ze vervolgens circa 4 minuten in de hete olie. Neem uit de pan als ze goudbruin zijn en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
Schep de nuggets en gebakken aardappeltjes op de borden en serveer de salade er apart bij.