Orzo in tomatensaus
met broccoli en mozzarella
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 2 stengel(st) bleekselderij
- 0.25 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1 stuk(s) broccoli
- 0.5 stuk(s) buffelmozzarella
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 200 milliliter kokend water
- 0.5 eetlepel(s) olijfolie
- 75 gram orzo
- 125 milliliter passata
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 4 stengel(st) bleekselderij
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1 stuk(s) broccoli
- 1 stuk(s) buffelmozzarella
- 1 teentje(s) knoflook
- 400 milliliter kokend water
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 150 gram orzo
- 250 milliliter passata
- 1 stuk(s) rode ui
- 6 stengel(st) bleekselderij
- 0.75 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1 stuk(s) broccoli
- 1.5 stuk(s) buffelmozzarella
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 600 milliliter kokend water
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 225 gram orzo
- 375 milliliter passata
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 8 stengel(st) bleekselderij
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 2 stuk(s) broccoli
- 2 stuk(s) buffelmozzarella
- 2 teentje(s) knoflook
- 800 milliliter kokend water
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 300 gram orzo
- 500 milliliter passata
- 2 stuk(s) rode ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip!
Heb je nog wortel in huis? Dan kun je die in kleine blokjes snijden en toevoegen tegelijk met de bleekselderij. Je hebt dan soffritto, de basis voor veel Italiaanse sauzen, soepen en stoofgerechten, bestaande uit fijngesneden ui, wortel en bleekselderij.
Chef Colette
Bereidingswijze
Snijd de stengels bleekselderij in dunne ‘elleboogjes’. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en bleekselderij 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de passata, orzo, het bouillonblokje en het water toe en laat op laag vuur 15 minuten koken tot de orzo gaar is. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd deze in plakjes. Breng een laag water aan de kook in een kookpan en kook de broccoli 3-4 min. Giet af en spoel even af met koud water zodat de broccoli mooi groen blijft.
Schep de orzo in tomatensaus in ruime kommen of diepe borden. Verdeel de broccoli en mozzarella erover en serveer.