
Roerbak-bobotie
met gehakt en rijst
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) appel
- 0.5 eetlepel(s) bobotie kruiden
- 2 eetlepel(s) pompoenchutney
- 50 milliliter room
- 100 gram rundergehakt
- 0.5 stuk(s) ui
- 75 gram zilvervliesrijst
- 150 gram zoete aardappel
- 1 stuk(s) appel
- 1 eetlepel(s) bobotie kruiden
- 4 eetlepel(s) pompoenchutney
- 100 milliliter room
- 200 gram rundergehakt
- 1 stuk(s) ui
- 150 gram zilvervliesrijst
- 300 gram zoete aardappel
- 1.5 stuk(s) appel
- 1.5 eetlepel(s) bobotie kruiden
- 6 eetlepel(s) pompoenchutney
- 150 milliliter room
- 300 gram rundergehakt
- 1.5 stuk(s) ui
- 225 gram zilvervliesrijst
- 450 gram zoete aardappel
- 2 stuk(s) appel
- 2 eetlepel(s) bobotie kruiden
- 8 eetlepel(s) pompoenchutney
- 200 milliliter room
- 400 gram rundergehakt
- 2 stuk(s) ui
- 300 gram zilvervliesrijst
- 600 gram zoete aardappel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox
Vanaf 30.50 per weekTip
Voor een lekker zoet accent kun je ook nog een handje (biologische) rozijnen toevoegen aan de bobotie.
Chef Colette
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitdampen.
Boen ondertussen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm. Snipper de uien en snijd de appels in blokjes.
Verhit een scheutje olie in een wok of grote koekenpan en bak het gehakt in ca. 5 min. rul op hoog vuur. Neem uit de pan.
Verhit opnieuw een scheut olie en bak de zoete aardappel en ui ca. 8 min. Voeg de bobotiekruiden, room, appel, de helft van de pompoenchutney en het gehakt toe en roerbak nog een paar minuten. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en schep de roerbak-bobotie erbij. Schep op elk bord nog een lepel chutney en serveer.