Boerenkoolstamppot met gehaktbal
en jus
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 300 gram aardappel(en)
- 1 eetlepel(s) bloem
- 150 gram boerenkool
- 25 gram boter
- 1 stuk(s) gehaktbal gegaard
- 50 milliliter groentebouillon
- 50 milliliter melk
- 0.5 eetlepel(s) sojasaus
- 0.5 stuk(s) ui
- 600 gram aardappel(en)
- 2 eetlepel(s) bloem
- 300 gram boerenkool
- 50 gram boter
- 2 stuk(s) gehaktbal gegaard
- 100 milliliter groentebouillon
- 100 milliliter melk
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 1 stuk(s) ui
- 900 gram aardappel(en)
- 3 eetlepel(s) bloem
- 450 gram boerenkool
- 75 gram boter
- 3 stuk(s) gehaktbal gegaard
- 150 milliliter groentebouillon
- 150 milliliter melk
- 1.5 eetlepel(s) sojasaus
- 1.5 stuk(s) ui
- 1200 gram aardappel(en)
- 4 eetlepel(s) bloem
- 600 gram boerenkool
- 100 gram boter
- 4 stuk(s) gehaktbal gegaard
- 200 milliliter groentebouillon
- 200 milliliter melk
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 2 stuk(s) ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip!
Voeg een klein scheutje azijn of een beetje mosterd toe aan de stamppot. Dit geeft de boerenkoolstamppot een extra smaakdimensie die perfect samengaat met de aardse smaak van de boerenkool.
Chef Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de gehaktballen in een ovenschaal en verwarm ze 25 minuten in de oven.
Was de boerenkool zorgvuldig en snijd de harde nerven uit de bladeren. Snijd de boerenkool met een scherp mes in zo dun mogelijke reepjes.
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en doe ze in een grote pan. Voeg zout toe en zoveel water dat de aardappelen net onder staan. Snipper de ui en doe de helft bij de aardappelen in de pan.
Doe de gesneden boerenkool ook in de pan en breng met de deksel op de pan aan de kook. Kook de aardappelen en boerenkool in 25 minuten gaar en giet af. Voeg de melk en de helft van de boter toe en stamp met een pureestamper tot stamppot.
Verhit de rest van boter in een koekenpan en bak de rest van de ui 5-6 minuten tot deze begint te kleuren. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee. Voeg de bouillon en sojasaus toe en breng al roerend aan de kook tot een gebonden jus ontstaat.
Verdeel de boerenkoolstamppot over de borden. Leg op elke portie een gehaktbal en serveer met de jus.