Kimchi fried rice
met paksoi en gebakken ei
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) eieren
- 70 gram kimchi
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) paksoi
- 100 gram rijst
- 5 milliliter sesamolie
- 0.5 eetlepel(s) sojasaus
- 0.5 stuk(s) ui
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 2 stuk(s) eieren
- 140 gram kimchi
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) paksoi
- 200 gram rijst
- 10 milliliter sesamolie
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 1 stuk(s) ui
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 3 stuk(s) eieren
- 210 gram kimchi
- 3 teentje(s) knoflook
- 1.5 stuk(s) paksoi
- 300 gram rijst
- 15 milliliter sesamolie
- 1.5 eetlepel(s) sojasaus
- 1.5 stuk(s) ui
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 4 stuk(s) eieren
- 270 gram kimchi
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) paksoi
- 400 gram rijst
- 20 milliliter sesamolie
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 2 stuk(s) ui
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekTip!
Het beste resultaat krijg je als de rijst helemaal is afgekoeld nadat deze gekookt is. Kook de rijst dus een dag eerder als je de tijd hebt (en eraan denkt). Dan staat dit gerecht bovendien binnen 20 minuten op tafel!
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitdampen.
Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de paksoi in stukken van 2-3 cm. Hak de kimchi grof.
Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui en de helft van de knoflook 3 minuten. Voeg de kimchi toe en bak 3-4 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg de rijst en sesamolie toe en warm al omscheppend nog 2 minuten door. Doe de kimchi fried rice in een schaal.
Verhit opnieuw een scheutje olie in de wok. Roerbak de paksoi met de rest van de knoflook in de wok. Breng op smaak met sojasaus.
Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak hierin 1 spiegelei per persoon.
Serveer de rijst met de spiegeleieren erop en de paksoi ernaast.