Pasta met knolselderij
Vega

Pasta met knolselderij

mozzarella en pesto

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 250 gram knolselderij
  • 0.5 stuk(s) mozzarella
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 20 gram pesto
  • 15 gram rucola
  • 50 milliliter slagroom
  • 100 gram spaghetti
  • 4 theelepel(s) vloeibaar bouillonblokje
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 500 gram knolselderij
  • 1 stuk(s) mozzarella
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 40 gram pesto
  • 30 gram rucola
  • 100 milliliter slagroom
  • 200 gram spaghetti
  • 4 theelepel(s) vloeibaar bouillonblokje
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 750 gram knolselderij
  • 1.5 stuk(s) mozzarella
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 60 gram pesto
  • 45 gram rucola
  • 150 milliliter slagroom
  • 300 gram spaghetti
  • 4 theelepel(s) vloeibaar bouillonblokje
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1000 gram knolselderij
  • 2 stuk(s) mozzarella
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 80 gram pesto
  • 60 gram rucola
  • 200 milliliter slagroom
  • 400 gram spaghetti
  • 4 theelepel(s) vloeibaar bouillonblokje

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Je kunt de rucola ook als salade naast deze pasta eten. Doe er eventueel wat partjes tomaat bij en besprenkel met wat balsamicoazijn en olijfolie.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Schil de knolselderij, snijd de helft in blokjes van 1x1 cm en doe in een ovenschaal. Pers de knoflook erboven uit. Besprenkel met wat olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster de knolselderij 25 minuten in de oven.

Stap 3

Snijd de rest van de knolselderij in stukken. Kook in een pan water met het vloeibaar bouillonblokje in 15 minuten gaar. Kook ondertussen in een andere pan de spaghetti in water met een snuf zout beetgaar.

Stap 4

Giet de knolselderij af, maar vang het kookvocht op. Doe de gare knolselderij in een maatbeker en voeg de slagroom, de helft van de pesto en een flinke scheut kookwater toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg wat extra kookwater toe als de saus nog te dik is.

Stap 5

Neem de geroosterde knolselderij uit de oven. Giet de spaghetti af en verdeel over (diepe) borden. Schep de knolselderijsaus erover, verdeel de mozzarella en de geroosterde knolselderij erover. Besprenkel met de rest van de pesto, bestrooi met wat rucola en serveer.