Lasagne Bolognese
Vlees

Lasagne Bolognese

met gehakt

  • 60 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 15 gram boter
  • 0.25 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 25 gram kaas
  • 150 gram knolselderij
  • 200 milliliter melk
  • 105 milliliter passata
  • 100 gram rundergehakt
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 3 stuk(s) verse lasagnebladen
  • 100 gram wortel
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 30 gram boter
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 50 gram kaas
  • 300 gram knolselderij
  • 400 milliliter melk
  • 210 milliliter passata
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 stuk(s) ui
  • 6 stuk(s) verse lasagnebladen
  • 200 gram wortel
  • 3 eetlepel(s) bloem
  • 45 gram boter
  • 0.75 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 75 gram kaas
  • 450 gram knolselderij
  • 600 milliliter melk
  • 315 milliliter passata
  • 300 gram rundergehakt
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 9 stuk(s) verse lasagnebladen
  • 300 gram wortel
  • 4 eetlepel(s) bloem
  • 60 gram boter
  • 1 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 100 gram kaas
  • 600 gram knolselderij
  • 800 milliliter melk
  • 420 milliliter passata
  • 400 gram rundergehakt
  • 2 stuk(s) ui
  • 12 stuk(s) verse lasagnebladen
  • 400 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 30.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Heb je nog een stukje kaas in de koelkast? Rasp dan een klein beetje over de lasagne voordat deze de oven in gaat.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Snijd de wortel in kleine blokjes van ½ x ½ cm. Snipper de ui. Schil de knolselderij en snijd ook in kleine blokjes van ½ x ½ cm.

Stap 3

Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak het gehakt in 6 minuten rul. Voeg de ui, wortel en knolselderij toe en bak 5 minuten mee. Voeg de passata, het bouillonblokje en een scheutje water toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes sudderen.

Stap 4

Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en bak al roerend met een garde 2 minuten. Voeg de melk toe en breng al roerend met de garde aan de kook en kook op laag vuur tot een mooie bechamelsaus is ontstaan. Breng de bechamel op smaak met peper en zout.

Stap 5

Schep een lepel tomaten-gehaktsaus op de bodem van een ovenschaal en leg daar een laag lasagnevellen op. Schep daar een laagje tomatensaus en een paar lepels bechamelsaus op. Maak zo laagjes tot de lasagnevellen, tomatensaus en bechamelsaus op zijn. Zorg dat je eindigt met een laag bechamelsaus.

Stap 6

Rasp de kaas en bestrooi de lasagne met de geraspte kaas. Bak de lasagne 35-40 minuten in het midden van de oven. Neem de lasagne uit de oven en serveer in de schaal.