Indonesische sajoer tahoe
met rijst en atjar
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 75 gram atjar
- 0.5 eetlepel(s) bruine suiker
- 40 gram crosne
- 0.5 theelepel(s) gemberpoeder
- 1.5 eetlepel(s) ketjap manis
- 0.25 stuk(s) rode paprika
- 25 gram santen
- 100 gram tofu
- 0.5 stuk(s) ui
- 75 milliliter water
- 100 gram witte kool
- 75 gram zilvervliesrijst
- 150 gram atjar
- 1 eetlepel(s) bruine suiker
- 80 gram crosne
- 1 theelepel(s) gemberpoeder
- 3 eetlepel(s) ketjap manis
- 0.5 stuk(s) rode paprika
- 50 gram santen
- 200 gram tofu
- 1 stuk(s) ui
- 150 milliliter water
- 200 gram witte kool
- 150 gram zilvervliesrijst
- 225 gram atjar
- 1.5 eetlepel(s) bruine suiker
- 120 gram crosne
- 1.5 theelepel(s) gemberpoeder
- 4.5 eetlepel(s) ketjap manis
- 0.75 stuk(s) rode paprika
- 75 gram santen
- 300 gram tofu
- 1.5 stuk(s) ui
- 225 milliliter water
- 300 gram witte kool
- 225 gram zilvervliesrijst
- 300 gram atjar
- 2 eetlepel(s) bruine suiker
- 160 gram crosne
- 2 theelepel(s) gemberpoeder
- 6 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 stuk(s) rode paprika
- 100 gram santen
- 400 gram tofu
- 2 stuk(s) ui
- 300 milliliter water
- 400 gram witte kool
- 300 gram zilvervliesrijst
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip!
In plaats van bruine suiker kun je ook palmbloesemsuiker gebruiken, te koop bij de toko, voor een net iets diepere en authentiekere smaak.
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dep ondertussen de tofu droog en snijd in blokjes van 1,5 x 1,5 cm. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de tofublokjes in 7-8 minuten goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier.
Snipper de ui. Snijd de witte kool en de paprika in dunne reepjes. Maak de crosne schoon. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de ui, kool en paprika in 5-6 minuten beetgaar. Voeg de crosne toe en roerbak nog 1 minuut.
Voeg de santen, bruine suiker, ketjap en gemberpoeder toe. Voeg per persoon 1 el inmaakvocht van de atjar en het water toe aan de groenten. Breng aan de kook. Voeg de gebakken tofu toe en warm nog 1 minuut door.
Schep de rijst en de sajoer tahoe (groente met tofu) op de borden. Verdeel de atjar over de borden en serveer.