Romige paddenstoelenstoof met aardpeer
zwarte bonen en rijst
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 150 gram aardpeer
- 1 eetlepel(s) bloem
- 125 gram oesterzwammen
- 0.25 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
- 15 gram plantaardige boter
- 50 milliliter plantaardige kookroom
- 5 gram tijm
- 0.5 stuk(s) ui
- 100 milliliter water
- 75 gram wortel
- 75 gram zilvervliesrijst
- 55 gram zwarte bonen uit pak
- 300 gram aardpeer
- 2 eetlepel(s) bloem
- 250 gram oesterzwammen
- 0.5 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
- 30 gram plantaardige boter
- 100 milliliter plantaardige kookroom
- 10 gram tijm
- 1 stuk(s) ui
- 200 milliliter water
- 150 gram wortel
- 150 gram zilvervliesrijst
- 110 gram zwarte bonen uit pak
- 450 gram aardpeer
- 3 eetlepel(s) bloem
- 375 gram oesterzwammen
- 0.75 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
- 45 gram plantaardige boter
- 150 milliliter plantaardige kookroom
- 15 gram tijm
- 1.5 stuk(s) ui
- 300 milliliter water
- 225 gram wortel
- 225 gram zilvervliesrijst
- 165 gram zwarte bonen uit pak
- 600 gram aardpeer
- 4 eetlepel(s) bloem
- 500 gram oesterzwammen
- 1 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
- 60 gram plantaardige boter
- 200 milliliter plantaardige kookroom
- 20 gram tijm
- 2 stuk(s) ui
- 400 milliliter water
- 300 gram wortel
- 300 gram zilvervliesrijst
- 220 gram zwarte bonen uit pak
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip!
Aardperen hoef je niet te schillen. Veel voedingsstoffen en smaak zit juist in de schil! Alleen even schoonboenen en klaar ben je...
Chef Colette
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Boen de aardperen en wortels schoon en snijd ze in stukjes. Snipper de ui. Scheur de oesterzwammen in reepjes.
Verhit de plantaardige boter in een braadpan en bak de oesterzwammen 4-5 minuten op hoog vuur. Voeg de ui, wortel en aardpeer toe en bak nog 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee.
Ris de blaadjes van tijm van de takjes. Voeg het water, bouillonblokje, de tijm en de plantaardige kookroom toe en breng aan de kook. Laat de oesterzwam-groentestoof zonder deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken.
Doe de zwarte bonen in een zeef, spoel ze af en laat uitlekken. Voeg ze toe aan de stoof en warm nog 2-3 minuten mee. Proef en breng de stoof verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden, schep de romige paddenstoelenstoof erbij en serveer.