![Nasi met kip in pindasaus](/outsystems_media/Recepten/0000027411/0000027411.jpg)
Nasi met kip in pindasaus
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 100 gram kipdijfilet blokjes
- 0.5 eetlepel(s) nasikruiden
- 75 gram parboiled rijst
- 1 eetlepel(s) pindakaas
- 100 gram prei
- 5 milliliter sesamolie
- 15 milliliter tamari sojasaus
- 50 milliliter water
- 100 gram wortel
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 200 gram kipdijfilet blokjes
- 1 eetlepel(s) nasikruiden
- 150 gram parboiled rijst
- 2 eetlepel(s) pindakaas
- 200 gram prei
- 10 milliliter sesamolie
- 30 milliliter tamari sojasaus
- 100 milliliter water
- 200 gram wortel
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 300 gram kipdijfilet blokjes
- 1.5 eetlepel(s) nasikruiden
- 225 gram parboiled rijst
- 3 eetlepel(s) pindakaas
- 300 gram prei
- 15 milliliter sesamolie
- 45 milliliter tamari sojasaus
- 150 milliliter water
- 300 gram wortel
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 400 gram kipdijfilet blokjes
- 2 eetlepel(s) nasikruiden
- 300 gram parboiled rijst
- 4 eetlepel(s) pindakaas
- 400 gram prei
- 20 milliliter sesamolie
- 60 milliliter tamari sojasaus
- 200 milliliter water
- 400 gram wortel
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
![](https://www.boerschappen.nl/media/5c/16/1b/1715346253/Framed GB VVV.png)
Gemaksbox
Vanaf 49.50 per weekTip!
In plaats van de nasi op smaak te brengen met wat zout, kun je er ook voor kiezen om (een deel van) een kippenbouillonblokje te verkruimelen en door de nasi te mengen voor een net wat diepere smaak.
Chef Colette
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat uitdampen.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipblokjes in 7-8 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje tamari.
Boen de wortel schoon en snijd in kleine blokjes. Snijd de prei in ringetjes en was zorgvuldig.
Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak de prei en wortel 4 minuten. Voeg de nasikruiden toe en roerbak nog 1 minuut. Meng de rijst door de groenten en breng de nasi verder op smaak met peper en zout.
Doe de pindakaas, de rest van de sojasaus, de sesamolie en het water in een steelpan en verwarm al roerend op middelhoog vuur. Voeg de kip toe aan de pindasaus en warm nog 1-2 minuten door. Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik is.
Schep de nasi op de borden en schep de kip in pindasaus erbij.