Romige parelcouscous
Vegan

Romige parelcouscous

met courgette en amandel

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 10 gram amandelschaafsel
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 0.5 stuk(s) courgette
  • 3 theelepel(s) kerrie
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 gram parelcouscous
  • 100 milliliter plantaardige room
  • 50 gram spinazie
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 100 milliliter water
  • 75 gram witte bonen
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 1 stuk(s) citroen
  • 1 stuk(s) courgette
  • 6 theelepel(s) kerrie
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 200 gram parelcouscous
  • 200 milliliter plantaardige room
  • 100 gram spinazie
  • 1 stuk(s) ui
  • 200 milliliter water
  • 150 gram witte bonen
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 1.5 stuk(s) citroen
  • 1.5 stuk(s) courgette
  • 9 theelepel(s) kerrie
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 300 gram parelcouscous
  • 300 milliliter plantaardige room
  • 150 gram spinazie
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 300 milliliter water
  • 225 gram witte bonen
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 2 stuk(s) citroen
  • 2 stuk(s) courgette
  • 12 theelepel(s) kerrie
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 400 gram parelcouscous
  • 400 milliliter plantaardige room
  • 200 gram spinazie
  • 2 stuk(s) ui
  • 400 milliliter water
  • 300 gram witte bonen

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Is de parelcouscous na 10 minuten nog niet gaar en is het vocht wel volledig opgenomen? Voeg dan wat extra water toe.

Chef Sophie

Bereidingswijze

STAP 1

Let op! Zet de bonen vast de avond/nacht van tevoren in de week! Kook de geweekte bonen in ca. 1,5 uur gaar. Proef vanaf een uur kooktijd regelmatig om te testen hoe gaar ze zijn.

STAP 2

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de courgette en snijd in plakjes. Doe de witte bonen in een vergiet, spoel schoon en laat uitlekken.

STAP 3

Verhit een scheutje olie in een grote hapjespan of stoofpan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg daarna de courgette toe en bak 5 minuten op hoog vuur. Voeg na 3 minuten de kerrie toe en bak een paar minuten mee. Voeg daarna de parelcouscous, room, het water en de bonen toe. Laat met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken en roer af en toe door.

STAP 4

Bak het amandelschaafsel een paar minuten in een droge koekenpan tot het kleur krijgt.

STAP 5

Test of de parelcouscous gaar is. Als de parelcouscous zacht genoeg is, voeg de spinazie toe en roer tot die is geslonken. Was de citroen en rasp de schil boven de pan. Pers de citroen uit en voeg naar smaak het sap toe. Breng het geheel verder op smaak met peper en zout.

STAP 6

Verdeel de romige parelcouscous met groenten over de borden en maak af met het geroosterde amandelschaafsel.