Hutspot met falafel
en uienjus
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 300 gram aardappel(en)
- 0.25 eetlepel(s) bloem
- 15 gram boter
- 100 gram falafel
- 75 milliliter groentebouillon
- 50 milliliter melk
- 0.5 eetlepel(s) sojasaus
- 250 gram uien
- 150 gram wortel
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 600 gram aardappel(en)
- 0.5 eetlepel(s) bloem
- 30 gram boter
- 200 gram falafel
- 150 milliliter groentebouillon
- 100 milliliter melk
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 500 gram uien
- 300 gram wortel
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 900 gram aardappel(en)
- 0.75 eetlepel(s) bloem
- 45 gram boter
- 300 gram falafel
- 225 milliliter groentebouillon
- 150 milliliter melk
- 1.5 eetlepel(s) sojasaus
- 750 gram uien
- 450 gram wortel
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1200 gram aardappel(en)
- 1 eetlepel(s) bloem
- 60 gram boter
- 400 gram falafel
- 300 milliliter groentebouillon
- 200 milliliter melk
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 1000 gram uien
- 600 gram wortel
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip!
Wil je een extra kruidige uienjus, voeg dan een laurierblaadje en wat kruidnagels toe aan de uien als je ze gaat bakken. Haal de smaakmakers eruit voordat je de jus bij de runderreepjes doet.
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Snijd de uien in halve ringen. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken zodat alle stukken tegelijkertijd gaar zijn. Halveer de wortels in de lengte en snijd in stukken. Doe de aardappel, wortel en ⅔ van de gesneden ui in een ruime pan. Voeg zout en zoveel water toe dat alles net onder staat. Breng aan de kook en kook met het deksel schuin op de pan in 20-25 min. gaar.
Verhit een scheutje olie in een braadpan of hapjespan en bak de rest van de uien ongeveer 20 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten mee. Voeg de bouillon en sojasaus toe en roer tot een gebonden jus. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de falafel in 5-6 minuten bruin op middelhoog vuur.
Giet de aardappel, wortel en ui af en doe terug in de pan. Voeg de melk en de boter toe en stamp met een pureestamper tot hutspot. Breng verder op smaak met peper en zout.
Schep de hutspot op de borden, verdeel er de falafel en de uienjus over en serveer.