Zalm 'en papillotte'
Vis

Zalm 'en papillotte'

met aardappeltjes

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 250 gram aardappel(en)
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 50 gram pastinaak
  • 75 gram prei
  • 25 gram salie-citroen boter
  • 50 gram wortel
  • 120 gram zalmfilet
  • 500 gram aardappel(en)
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gram pastinaak
  • 150 gram prei
  • 50 gram salie-citroen boter
  • 100 gram wortel
  • 240 gram zalmfilet
  • 750 gram aardappel(en)
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram pastinaak
  • 225 gram prei
  • 75 gram salie-citroen boter
  • 150 gram wortel
  • 360 gram zalmfilet
  • 1000 gram aardappel(en)
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 gram pastinaak
  • 300 gram prei
  • 100 gram salie-citroen boter
  • 200 gram wortel
  • 480 gram zalmfilet

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Onze Chef Claudia laat in een instructiefilmpje zien hoe je het zalmpakketje goed dichtvouwt. Scan de QR-code om het filmpje te bekijken!

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in partjes. Kook de partjes 8 minuten in water met zout en giet af. Schep de aardappelpartjes om met de olie en verdeel ze vervolgens over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappeltjes in 30-35 minuten goudbruin.

Stap 3

Snijd ondertussen de prei in ringen en de wortel en pastinaak in plakjes.

Stap 4

Leg per persoon 1 vel bakpapier klaar en leg de groenten in het midden van elk bakpapier en bestrooi met peper en zout naar smaak. Leg op elk portie groente een stuk zalmfilet met het vel naar beneden. Snijd de boter in plakjes en leg die op de zalm.

Stap 5

Vouw elk bakpapier dicht om de groenten en vis zodat er geen stoom uit kan ontsnappen en leg de pakketjes op een bakplaat. Bak de pakketjes 30 minuten in de oven.

Stap 6

Neem de pakketjes en aardappelpartjes uit de oven. Verdeel over de borden en serveer.