Parelcouscous met falafel
Vegan

Parelcouscous met falafel

en geroosterde groenten

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 2 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 45 gram champignons
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 100 gram falafel
  • 30 gram hummus
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 75 gram parelcouscous
  • 50 gram pastinaak
  • 50 gram tomaatjes
  • 50 gram wortel
  • 2 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 90 gram champignons
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 200 gram falafel
  • 60 gram hummus
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram parelcouscous
  • 100 gram pastinaak
  • 100 gram tomaatjes
  • 100 gram wortel
  • 2 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 135 gram champignons
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 300 gram falafel
  • 90 gram hummus
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 225 gram parelcouscous
  • 150 gram pastinaak
  • 150 gram tomaatjes
  • 150 gram wortel
  • 2 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 180 gram champignons
  • 1 stuk(s) citroen
  • 400 gram falafel
  • 120 gram hummus
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram parelcouscous
  • 200 gram pastinaak
  • 200 gram tomaatjes
  • 200 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Voeg op het laatst eventueel wat extra olijfolie toe aan de parelcouscous om deze nog wat smeuïger te maken.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Breng een liter water met de bouillonblokjes aan de kook. Kook de parelcouscous erin gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet vervolgens af.

Stap 3

Snijd ondertussen de wortel, pastinaak en champignons plakjes en doe ze in een ovenschaal. Doe de olie in een bakje en pers de knoflook erbij. Meng de knoflookolie met de groenten. Rooster ze ongeveer 20 minuten in de oven.

Stap 4

Doe de parelcouscous in een ruime schaal. Snijd de tomaatjes in kwarten en voeg toe. Rasp het gele deel van de citroenschil en pers de vrucht uit. Meng de kikkererwtenspread met het citroenrasp en -sap en een scheut water en meng door de couscous. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Stap 5

Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de falafel 6-8 minuten. Verdeel de parelcouscous, geroosterde groenten en de falafel over de borden en serveer.