Gevulde portobello
Vega

Gevulde portobello

met roomkaas en pasta

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel(s) paneermeel
  • 1 stuk(s) portobello
  • 65 gram roomkaas
  • 100 gram tomaatjes
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 100 gram volkoren fusilli
  • 50 gram winterpostelein
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepel(s) paneermeel
  • 2 stuk(s) portobello
  • 130 gram roomkaas
  • 200 gram tomaatjes
  • 1 stuk(s) ui
  • 200 gram volkoren fusilli
  • 100 gram winterpostelein
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 3 eetlepel(s) paneermeel
  • 3 stuk(s) portobello
  • 195 gram roomkaas
  • 300 gram tomaatjes
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 300 gram volkoren fusilli
  • 150 gram winterpostelein
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 4 eetlepel(s) paneermeel
  • 4 stuk(s) portobello
  • 260 gram roomkaas
  • 400 gram tomaatjes
  • 2 stuk(s) ui
  • 400 gram volkoren fusilli
  • 200 gram winterpostelein

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 26.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

In plaats van paneermeel kun je ook een sneetje oud brood gebruiken. Verhit een kleine hoeveelheid olijfolie in een koekenpan. Scheur het sneetje brood boven de pan zo klein mogelijk en bak aan beide kanten krokant. Bestrooi met peper en zout. Verkruimel het brood na het bakken zo fijn mogelijk.

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook voor de pasta. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Stap 2

Was de winterpostelein en de tomaatjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de portobello schoon en verwijder voorzichtig het steeltje. Snijd het steeltje in stukjes. De portobello laat je heel. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot deze glazig worden.

Stap 3

Schep de helft van de ui en knoflook uit de pan en houd apart. Voeg het steeltje van de portobello toe aan de ui en knoflook in de koekenpan en fruit mee. Haal uit de pan nadat dit goed gebakken is en doe in een kom. Voeg ook de roomkaas, peper en zout toe aan de kom en meng door elkaar.

Stap 4

Leg ondertussen de portobello in een ingevette ovenschaal. Vul de portobello met het mengsel van roomkaas en bestrooi met het paneermeel. Bak 10 minuten in de oven.

Stap 5

Verwarm de achtergehouden ui en knoflook in een diepe hapjespan en voeg de tomaatjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en laat even uitlekken. Voeg toe aan de hapjespan en roer goed door.

Stap 6

Schep de pasta met tomaatjes op een bord, meng de winterpostelein er doorheen en leg de portobello er bovenop.