Kalkoenschnitzel met gebakken kriel
en venkel-appelsalade
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) appel
- 1 sachet(s) balsamico glaze
- 5 gram basilicum
- 10 gram boter
- 120 gram kalkoenschnitzel
- 250 gram krieltjes
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 stuk(s) venkel
- 15 gram walnoten
- 1 stuk(s) appel
- 2 sachet(s) balsamico glaze
- 10 gram basilicum
- 20 gram boter
- 240 gram kalkoenschnitzel
- 500 gram krieltjes
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) venkel
- 30 gram walnoten
- 1.5 stuk(s) appel
- 3 sachet(s) balsamico glaze
- 15 gram basilicum
- 30 gram boter
- 360 gram kalkoenschnitzel
- 750 gram krieltjes
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 1.5 stuk(s) venkel
- 45 gram walnoten
- 2 stuk(s) appel
- 4 sachet(s) balsamico glaze
- 20 gram basilicum
- 40 gram boter
- 480 gram kalkoenschnitzel
- 1000 gram krieltjes
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 2 stuk(s) venkel
- 60 gram walnoten
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip!
Als je eraan denkt, kun je de krieltjes een dag eerder koken, voor een nog lekkerder gebakken aardappeltje. Kook de aardappeltjes dan in zijn geheel met schil en halveer ze pas vlak voordat je ze gaat bakken. Zo verkleuren ze niet in de tussentijd
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Halveer de krieltjes in de lengte en kook ze in 15 minuten gaar in water met een snuf zout. Giet af en laat een paar minuten afkoelen.
Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de kriel in 20 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de venkel in kwarten en schaaf met dunschiller, mandoline of keukenmachine in flinterdunne plakjes en doe in een schaal. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne plakjes.
Meng de appel door de venkel. Bestrooi met een klein beetje zout en meng door elkaar. Besprenkel de salade met wat olijfolie en de balsamico glaze. Bestrooi met de walnoten en de blaadjes basilicum.
Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan. Bestrooi de schnitzels met peper en zout naar smaak en bak ze in 5-6 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Schep de schnitzels en gebakken aardappeltjes op de borden en serveer de salade er apart bij.