Foe yong hai
met rijst en atjar
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 75 gram atjar
- 50 gram champignons
- 2 stuk(s) eieren
- 105 milliliter passata
- 3 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 0.5 stuk(s) ui
- 100 gram witte kool
- 75 gram zilvervliesrijst
- 0.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 150 gram atjar
- 100 gram champignons
- 4 stuk(s) eieren
- 210 milliliter passata
- 6 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 1 stuk(s) ui
- 200 gram witte kool
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 225 gram atjar
- 150 gram champignons
- 6 stuk(s) eieren
- 315 milliliter passata
- 9 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 1.5 stuk(s) ui
- 300 gram witte kool
- 225 gram zilvervliesrijst
- 1.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 300 gram atjar
- 200 gram champignons
- 8 stuk(s) eieren
- 420 milliliter passata
- 12 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 2 stuk(s) ui
- 400 gram witte kool
- 300 gram zilvervliesrijst
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 21.00 per weekTip!
Als je voor 1 of 2 personen kookt, kun je de omelet ook in een ruime koekenpan maken. Een omelet in de oven maken is vooral handig voor een gezelschap dat groter is dan 2 personen!
Chef Colette
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snipper ondertussen de ui, snijd de witte kool in dunne reepjes en de champignons in plakjes. Verhit een scheut olie in een wok en roerbak de ui, witte kool en champignons 6-7 minuten op hoog vuur.
Breek de eieren boven een ruime kom en klop ze los met een scheutje water en peper en zout naar smaak. Meng de geroerbakte groenten erdoor en stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de groente-omelet 15 minuten in het midden van de oven.
Verwarm ondertussen de passata en de sweet chilisaus samen in een steelpan.
Verdeel de rijst en de atjar over de borden. Verdeel de groenteomelet in stukken en leg op elk bord een stuk omelet. Verdeel de zoete tomatensaus erover en serveer.