![Prei-champignon plaattaart](/outsystems_media/Recepten/0000027751/0000027751.jpg)
Prei-champignon plaattaart
met kikkererwtenspread
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram champignons
- 150 gram kikkererwtenspread
- 1 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) korte prei
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 70 gram tomatenpuree
- 200 gram champignons
- 150 gram kikkererwtenspread
- 1 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) korte prei
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 70 gram tomatenpuree
- 200 gram champignons
- 150 gram kikkererwtenspread
- 1 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) korte prei
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 70 gram tomatenpuree
- 400 gram champignons
- 275 gram kikkererwtenspread
- 2 teentje(s) knoflook
- 4 stuk(s) korte prei
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 2 stuk(s) quichedeeg
- 140 gram tomatenpuree
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
![](https://www.boerschappen.nl/media/2f/6c/c6/1715346269/Framed Seizoensbox Vegan.png)
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de prei in halve ringen en was zorgvuldig. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak eerst de champignons 5 minuten op middelhoog tot hoog vuur. Voeg dan de prei en knoflook toe en bak nog 5 minuten. Meng de tomatenpuree erdoor en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Rol het taartdeeg met bakpapier uit op een bakplaat. Verdeel de kikkererwtenspread over het deeg, maar laat 4 cm van de rand vrij. Schep de prei-champignonvulling op de kikkererwtenspread. Vouw de rand van het deeg over de vulling en bak de taart(en) 30 minuten in de oven.
Neem de taart(en) uit de oven, snijd in stukken en serveer.