Prei-champignon plaattaart
Vegan

Prei-champignon plaattaart

met kikkererwtenspread

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram champignons
  • 150 gram kikkererwtenspread
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) quichedeeg
  • 70 gram tomatenpuree
  • 200 gram champignons
  • 150 gram kikkererwtenspread
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) quichedeeg
  • 70 gram tomatenpuree
  • 200 gram champignons
  • 150 gram kikkererwtenspread
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) quichedeeg
  • 70 gram tomatenpuree
  • 400 gram champignons
  • 275 gram kikkererwtenspread
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 4 stuk(s) korte prei
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) quichedeeg
  • 140 gram tomatenpuree

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Snijd de prei in halve ringen en was zorgvuldig. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de knoflook fijn.

Stap 3

Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak eerst de champignons 5 minuten op middelhoog tot hoog vuur. Voeg dan de prei en knoflook toe en bak nog 5 minuten. Meng de tomatenpuree erdoor en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Rol het taartdeeg met bakpapier uit op een bakplaat. Verdeel de kikkererwtenspread over het deeg, maar laat 4 cm van de rand vrij. Schep de prei-champignonvulling op de kikkererwtenspread. Vouw de rand van het deeg over de vulling en bak de taart(en) 30 minuten in de oven.

Stap 5

Neem de taart(en) uit de oven, snijd in stukken en serveer.