Parelcouscous met tomatensaus
Vega

Parelcouscous met tomatensaus

en Syrische grillkaas

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 100 gram Syrische grillkaas
  • 55 gram kikkererwten
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 75 gram parelcouscous
  • 125 gram tomaatjes
  • 75 gram tomatensaus
  • 2 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 200 gram Syrische grillkaas
  • 110 gram kikkererwten
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram parelcouscous
  • 250 gram tomaatjes
  • 150 gram tomatensaus
  • 3 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 300 gram Syrische grillkaas
  • 165 gram kikkererwten
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 225 gram parelcouscous
  • 375 gram tomaatjes
  • 225 gram tomatensaus
  • 4 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 400 gram Syrische grillkaas
  • 220 gram kikkererwten
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram parelcouscous
  • 500 gram tomaatjes
  • 300 gram tomatensaus

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Wil je de grillkaas minder zout eten? Spoel het dan even af onder de kraan. Gebruik kruiden naar smaak om door de couscous te mengen. Denk bijvoorbeeld aan ras el hanout, komijn, nootmuskaat of chili.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Dep droog met keukenpapier of een schone theedoek en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de paprikapoeder, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en bak ze 25 minuten in de oven. Schep halverwege de baktijd een keer om.

Stap 3

Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een schaal. Meng de tomatensaus erdoor.

Stap 4

Snijd de komkommer in blokjes, halveer de tomaatjes en doe bij de parelcouscous in de schaal. Breng het geheel op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Stap 5

Snijd de grote stukken grillkaas wat kleiner, zodat je allemaal stukken van gelijke grootte hebt. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Dep de grillkaas droog en bak op middelhoog vuur rondom goudbruin.

Stap 6

Haal de kikkererwten uit de oven en voeg toe aan de couscoussalade. Hussel geheel en schep op de borden. Leg de grillkaas erop en serveer.