Okonomiyaki
met kool en zeewierchips
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 50 gram (patent of tarwe) bloem
- 0.25 stuk(s) blauwe radijs
- 1 stuk(s) eieren
- 50 milliliter groentebouillon
- 50 gram hoisinsaus
- 1 eetlepel(s) mayonaise
- 125 gram savooiekool (gesneden)
- 10 gram zeewiersesamcrackers
- 100 gram zoete aardappel
- 100 gram (patent of tarwe) bloem
- 0.5 stuk(s) blauwe radijs
- 2 stuk(s) eieren
- 100 milliliter groentebouillon
- 100 gram hoisinsaus
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 250 gram savooiekool (gesneden)
- 20 gram zeewiersesamcrackers
- 200 gram zoete aardappel
- 150 gram (patent of tarwe) bloem
- 0.75 stuk(s) blauwe radijs
- 3 stuk(s) eieren
- 150 milliliter groentebouillon
- 150 gram hoisinsaus
- 3 eetlepel(s) mayonaise
- 375 gram savooiekool (gesneden)
- 30 gram zeewiersesamcrackers
- 300 gram zoete aardappel
- 200 gram (patent of tarwe) bloem
- 1 stuk(s) blauwe radijs
- 4 stuk(s) eieren
- 200 milliliter groentebouillon
- 200 gram hoisinsaus
- 4 eetlepel(s) mayonaise
- 500 gram savooiekool (gesneden)
- 40 gram zeewiersesamcrackers
- 400 gram zoete aardappel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Leg een bord op de pan en keer ze samen voorzichtig om. Laat de okonomiyaki vanaf het bord weer in de pan glijden.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Was en schil de zoete aardappel en rasp fijn.
Voor het beslag klop je de eieren los. Voeg bloem en groentebouillon toe. Check of je een mooi glad pannenkoekenbeslag hebt of voeg anders wat extra bloem of groentebouillon toe.
Meng de geraspte zoete aardappel en ⅔ van de savooiekool door het beslag. Kruid met peper en een snufje zout.
Verhit één of meerdere koekenpan(nen) op middelhoog vuur met een scheutje olie. Bak per pan 1 pannenkoek per persoon. Giet beslag voor 1 persoon in de pan en zorg dat het mooi verdeeld is. Bak de okonomiyaki 3-4 minuten, tot de onderkant goudbruin begint te worden. Keer de okonomiyaki om. Bak de andere kant nog 3-4 minuten, tot ook deze onderkant goudbruin en knapperig is.
Was en schil de blauwe radijs en snijd in dunne plakjes. Meng met de achtergehouden savooiekool.
Leg de okonomiyaki op een bord. Garneer met de gemengde radijs en kool en de zeewierchips. Maak het gerecht af door met de hoisinsaus en de mayonaise mooie strepen over de okonomiyaki te trekken.