Kabeljauw al pil-pil
Vis

Kabeljauw al pil-pil

met couscous en zoetzure bietjes

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 2 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 125 gram bietenmix
  • 75 gram couscous
  • 120 gram kabeljauwfilet
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 150 milliliter kokend water
  • 1 theelepel(s) komijnpoeder
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 1 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 0.25 stuk(s) rode peper
  • 4 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 250 gram bietenmix
  • 150 gram couscous
  • 240 gram kabeljauwfilet
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 300 milliliter kokend water
  • 2 theelepel(s) komijnpoeder
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 2 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • 6 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • 375 gram bietenmix
  • 225 gram couscous
  • 360 gram kabeljauwfilet
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 450 milliliter kokend water
  • 3 theelepel(s) komijnpoeder
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 stuk(s) puntpaprika
  • 3 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 0.75 stuk(s) rode peper
  • 8 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 4 eetlepel(s) azijn
  • 500 gram bietenmix
  • 300 gram couscous
  • 480 gram kabeljauwfilet
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 600 milliliter kokend water
  • 4 theelepel(s) komijnpoeder
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 4 stuk(s) puntpaprika
  • 4 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 1 stuk(s) rode peper

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Als het goed is heb je verschillende kruiden op je vensterbank staan die je afgelopen week als extraatje in je box kreeg. Knip een bosje munt (of een ander kruid dat je lekker vindt) snijd het fijn en meng door de couscous!

Marketeer Marlous

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Boen de bieten schoon en snijd een stukje van de boven- en onderkant eraf. Snijd de bieten in partjes van ongeveer 1 cm dik. Kook ze in een pan water met zout in 20 minuten gaar. Giet af en doe in een kom. Voeg de azijn en de suiker toe, meng door elkaar en laat staan tot gebruik.

Stap 3

Snijd de knoflook fijn en de peper in ringetjes. Snijd de kabeljauw in blokjes en doe in een ovenvast schaaltje. Voeg de olie, knoflook, peperringetjes en een snuf zout toe. Gaar de kabeljauw pil-pil 15-20 minuten in de oven.

Stap 4

Doe ondertussen de couscous met de gemalen komijn en paprikapoeder in een schaal. Voeg het kokend water toe, meng door elkaar en laat 10-15 minuten wellen.

Stap 5

Snijd de paprika in kleine blokjes en meng ze door de couscous. Voeg een scheut olijfolie toe en breng de couscous verder op smaak met peper en zout.

Stap 6

Serveer de couscous, bietensalade en kabeljauw pil-pil in aparte schalen op tafel. Meng eventueel wat knoflook-chiliolie van de kabeljauw door de couscous voor extra smaak!