Okonomiyaki met warmgerookte zalm
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) bouillonblokje kip
- 1 stuk(s) eieren
- 1 eetlepel(s) ketchup
- 0.5 eetlepel(s) ketjap manis
- 0.5 stuk(s) korte prei
- 1 eetlepel(s) mayonaise
- 60 gram warmgerookte zalm
- 75 milliliter water
- 100 gram witte kool
- 50 gram wortel
- 60 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje kip
- 2 stuk(s) eieren
- 2 eetlepel(s) ketchup
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 stuk(s) korte prei
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 120 gram warmgerookte zalm
- 150 milliliter water
- 200 gram witte kool
- 100 gram wortel
- 120 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 0.75 stuk(s) bouillonblokje kip
- 3 stuk(s) eieren
- 3 eetlepel(s) ketchup
- 1.5 eetlepel(s) ketjap manis
- 1.5 stuk(s) korte prei
- 3 eetlepel(s) mayonaise
- 180 gram warmgerookte zalm
- 225 milliliter water
- 300 gram witte kool
- 150 gram wortel
- 180 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 stuk(s) bouillonblokje kip
- 4 stuk(s) eieren
- 4 eetlepel(s) ketchup
- 2 eetlepel(s) ketjap manis
- 2 stuk(s) korte prei
- 4 eetlepel(s) mayonaise
- 240 gram warmgerookte zalm
- 300 milliliter water
- 400 gram witte kool
- 200 gram wortel
- 240 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip!
Tip 1: Lekker met gebakken uitjes. Tip 2: Je bakt 1 okonomiyaki per persoon. Als je meer koekenpannen hebt, kun je meerdere pannenkoeken tegelijk bakken. Je kunt gebakken okonomiyaki tot serveren warm houden in een oven van 100 graden.
Chef Colette
Bereidingswijze
Snijd de prei in dunne ringen en was ze zorgvuldig. Rasp de wortel grof en snijd de kool in flinterdunne reepjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de prei op middelhoog vuur 5 minuten. Neem de prei uit de pan, doe de helft in een bakje en de andere helft in een beslagkom.
Doe de wortel en kool bij de prei in de beslagkom. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de eieren en het water toe. Meng door elkaar tot een beslag.
Verhit een scheutje olie in een of meerdere koekenpannen. Bak 1 groentepannenkoek per persoon van het beslag in ca 8 minuten gaar op middelhoog vuur. Keer na 5 minuten. Gebruik eventueel een bord als hulpmiddel om de pannenkoek om te draaien.
Meng de ketchup met de ketjap zodat je een eenvoudige okonomiyakisaus krijgt. Verdun de mayonaise met een klein beetje water. Verdeel de zalm in kleine stukjes.
Leg de pannenkoeken op borden. Verdeel de zalm en de achtergehouden gebakken prei over de pannenkoeken.
Besprenkel de okonomiyaki met de mayonaise en de okonomiyakisaus en serveer.