Banh mi met gemarineerde tofu
Vegan

Banh mi met gemarineerde tofu

en Aziatische koolsalade

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 15 gram Plantaardige sriracha mayo
  • 0.5 stuk(s) afbak stokbrood
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 50 gram rammenas
  • 2 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 100 gram rode kool
  • 15 milliliter tamari sojasaus
  • 100 gram tofu
  • 100 gram wortel
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 30 gram Plantaardige sriracha mayo
  • 1 stuk(s) afbak stokbrood
  • 4 eetlepel(s) azijn
  • 1 stuk(s) limoen
  • 100 gram rammenas
  • 4 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 200 gram rode kool
  • 30 milliliter tamari sojasaus
  • 200 gram tofu
  • 200 gram wortel
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 45 gram Plantaardige sriracha mayo
  • 1.5 stuk(s) afbak stokbrood
  • 6 eetlepel(s) azijn
  • 1.5 stuk(s) limoen
  • 150 gram rammenas
  • 6 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 300 gram rode kool
  • 45 milliliter tamari sojasaus
  • 300 gram tofu
  • 300 gram wortel
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 60 gram Plantaardige sriracha mayo
  • 2 stuk(s) afbak stokbrood
  • 8 eetlepel(s) azijn
  • 2 stuk(s) limoen
  • 200 gram rammenas
  • 8 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 400 gram rode kool
  • 60 milliliter tamari sojasaus
  • 400 gram tofu
  • 400 gram wortel
  • 4 eetlepel(s) zonnebloemolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

1: Heb je een mandoline of een keukenmachine? Gebruik die dan voor het snijden van de groenten. Dat scheelt veel tijd. 2: Als je nog gebakken uitjes in hebt, kun je die vlak voor serveren naar smaak over de broodjes strooien.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Rasp de groene schil van de limoen boven een kom. Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de rasp. Voeg de helft van de suiker en de tamari of sojasaus toe aan de kom. Snijd de tofu in dunne plakjes en doe ook in de kom. Schep alles goed om en laat minimaal 15 minuten marineren.

Stap 3

Snijd ondertussen de rode kool in zo dun mogelijke reepjes en doe in een schaal. Rasp de wortel grof en voeg toe aan de kool. Snijd de rammenas in smalle staafjes en voeg ook toe. Verwarm de azijn met rest van de rietsuiker en een snuf zout in een steelpan tot de suiker en het zout zijn opgelost. Meng deze dressing door de groenten in de schaal en laat staan tot gebruik.

Stap 4

Bak ondertussen de stokbroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 5

Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de plakjes tofu op middelhoog vuur 6-7 minuten. Keer ze halverwege.

Stap 6

Halveer de stokbroden en snijd elk stuk stokbrood open. Beleg de stokbroodjes met een deel van de salade en de plakjes gebakken tofu. Besprenkel de vulling met de sriracha-mayonaise. Serveer de banh mi met de rest van de salade erbij.